Du måste verifiera pengarnas ursprung

Hos Revolut tar vi din säkerhet på största allvar och därför behöver du vid något tillfälle verifiera pengarnas ursprung. När vi ber dig att verifiera information varierar från konto till konto. Se nedan vilka dokument du behöver ladda upp beroende på typ av ursprung (se till att ditt namn, datum och alla dokument är läsliga):

• Lön: Om din påfyllning kommer från din lön måste du skicka in kopior på dina tre senaste lönespecifikationer eller ett skattebevis.
  • Besparingar: För att verifiera dina besparingar måste vi veta hur du tjänade ihop pengarna som du sparat. Ladda upp ett kontoutdrag som visar aktuellt saldo för ditt sparkonto och relevanta dokument som visar källan till dina besparingar.
  • Försäljning av egendom: Om du har sålt en fastighet och satte in en viss del av pengarna på ditt Revolut-konto måste du skicka in en kopia av försäljningsavtalet för fastigheten eller ett undertecknat brev från den advokat som skötte om fastighetsförsäljningen, ett kontoutdrag som visar att pengarna från försäljningen har satts in på ditt bankkonto och ett utdrag som visar att pengarna har överförts till ditt bankkonto (såvida inte pengarna ska sättas in direkt på ditt Revolut-konto).
  • Kryptovaluta: För att vi ska kunna verifiera dina pengar i kryptovaluta måste vi veta hur du tjänade pengarna som du investerade i kryptovaluta. Skicka relevanta dokument och utdrag till oss som visar nuvarande kryptovalutasaldo och alla insättningar/köp/uttag från de tre senaste månaderna.
  • Lån: Om källan till din insättning är ett lån ska du ladda upp en bestyrkt kopia på låneavtalet och ett kontoutdrag som visar lånet tillsammans med ditt aktuella saldo.
  • Arv: Om du har ärvt pengar ska du ladda upp testamentet, arvskifteshandlingen och ett kontoutdrag som visar arvet och ditt aktuella saldo.

Observera att du genom att acceptera våra villkor har samtyckt till att tillhandahålla all nödvändig information om pengarnas ursprung och om alla andra aktiviteter i fråga om transaktioner på ditt konto. Läs mer i vår blogg här.

Hur kan jag verifiera min inkomstkälla i Revolut-appen?

Gå till avsnittet “Konto” i appen, tryck på “Verifiera dina pengars ursprung” eller klicka i textmeddelandet du fått till din mobil.

Följ dessa steg:

• Klickar du på fältet “Verifiera dina pengars ursprung” visas följande meddelande – “VERIFIERA PENGARNAS URSPRUNG” – Här måste du välja din inkomstkälla (som till exempel lön/hyra eller liknande) – Oroa dig inte om du har flera inkomstkällor – Du kan lägga till fler när du är klar med den första.
  • När du har valt “inkomstkälla” måste du lägga till hur ofta du får denna inkomst (som varje månad, varje dag, varje år osv.).
  • Efter att ha angivit frekvensen ska du ange hur stora belopp du får enligt den frekvens du valt.
  • Till sist kan du lägga till dokument som styrker din inkomstkälla. I detta steg ska du noggrant läsa igenom beskrivningen så att du laddar upp rätt dokument. Du måste klicka på + och välja mellan foto och dokument – Efter uppladdningen: Klicka på “Bekräfta” och följ anvisningarna på sidan.
  • Har du en annan inkomstkälla ska du välja att “lägga till en till inkomstkälla”, annars klickar du på “Det var allt”.