Revolut för resor

Du behöver inte meddela oss när du planerar att resa. För att göra din utlandsresa så enkel och njutbar som möjligt har vi samlat ihop några användbara tips och råd:

Verifiera din identitet

Du måste verifiera din identitet innan du hoppar på planet! Ditt Revolut-konto fungerar inte förrän vi är säkra på vem du är, i enlighet med finansförordningar. Detta är en process som vanligtvis inte tar mer än fem minuter. För att verifiera din identitet går du till avsnittet ”Profil” för att skicka in bilder på dig själv, dina ID-handlingar med foto och i vissa fall ett visum eller uppehållstillstånd.

Ha ditt kort redo

Du måste beställa ett fysiskt kort för betalningar där ett kort måste vara närvarande och för kontantuttag. Se till att du har tillräckligt med tid att få ditt fysiska kort levererat, då det i sällsynta fall kan ta längre än förväntat. En vanlig transaktion med chip och PIN krävs först för att aktivera kontaktlösa betalningar.

Sätt in pengar innan du åker

Det bästa sättet att fylla på en stor summa pengar på ditt Revolut-konto är via banköverföring. Om du sätter in pengar via kort rekommenderar vi att du aktiverar automatisk insättning, så att du inte behöver oroa dig för otillräckliga medel när du är ute och reser. Du bör även bekräfta ditt insättningskort innan du reser, så att alla dina transaktioner genomförs utan problem när du är på resande fot.

Välj att debiteras i den lokala valutan

I vissa bankomater eller kortterminaler blir du tillfrågad om du vill genomföra transaktionen med eller utan växling. Du bör alltid välja ”utan växling”. Om du väljer ”med växling” eller accepterar den kurs som bankomaten föreslår kan bankomatens ägare eller handlaren tillämpa sin egen växlingskurs, vilken inte är densamma som interbankkursen, och göra en vinst på din transaktion. Som tumregel ska du alltid välja att bli debiterad i lokal valuta för det land du befinner dig i! Om du är i Thailand väljer du thailändska baht, i Spanien väljer du euro och i USA väljer du dollar.