Vad händer om jag inte vet mottagarens kontoinformation?

Om du inte vet mottagarens bankkontouppgifter kan du skicka en betalningslänk genom Revolut-appen så att mottagaren själv kan skriva in sina bankuppgifter.

Gå till fliken Betalningar, klicka på + Överföring i appen och välj den kontakt som du vill skicka pengar till och lägg till det belopp du vill skicka. Du kan välja en av de 31 valutor som vi stöder för överföringar.

När du trycker på Skapa betalningslänk genereras en betalningslänk som du sedan kan kopiera och skicka till din kontakt via e-post eller WhatsApp osv. Du kan också välja att skicka betalningslänken automatiskt via SMS. Mottagaren får 24 timmar på sig att hämta pengarna genom att klicka på länken och ange sina kontouppgifter.

Om pengarna inte hämtas inom 24 timmar förs de tillbaka till ditt Revolut-konto. Du kan avbryta en överföring som mottagaren inte har hämtat genom att klicka på transaktionen i din Revolut-plånbok och välja Avbryt betalning.

Du kan också skapa en betalningslänk för någon som inte finns i dina kontakter. Gå till fliken Betalningar, klicka på ... (bredvid + Överföring) och välj Skicka via länk.