Vad händer om jag inte vet mottagarens kontoinformation?

Om du inte känner till mottagarens bankkontouppgifter kan du skicka en betalningslänk genom Revolut-appen, så att mottagaren själv kan skriva in sina bankuppgifter.

Verifieringen av identitet måste bli godkänd på ditt konto för att funktionen ska vara tillgänglig.

Gå till fliken Betalningar, klicka på + Överföring i appen och välj den kontakt som du vill skicka pengar till, och lägg sedan till det belopp du vill skicka. Du kan välja en av de 31 valutor som vi stöder för överföringar.

När du trycker på Skicka och bekräftar transaktionen genom att ange ditt lösenord, skapar appen en betalningslänk som du sedan kan kopiera och skicka till din kontakt via e-post, WhatsApp och så vidare. Du kan även välja att automatiskt SMS:a betalningslänken till kontakten.

Mottagaren har sedan 24 timmar på sig att hämta pengarna genom att klicka på länken och fylla i sina kontouppgifter.

Om pengarna inte hämtas inom 24 timmar återställs de till ditt Revolut-konto. Du kan avbryta en överföring som mottagaren inte har hämtat genom att klicka på transaktionen i din Revolut-plånbok och välja Avbryt. Där kan du även dela länken en gång till.

Du kan också skapa en betalningslänk för någon som inte finns i dina kontakter. Gå till fliken Betalningar, klicka på ... (bredvid + Överföring) och välj Skicka via länk.'