Mottagaren har inte fått pengarna jag skickade

Även om det är sällsynt, kan det finnas undantagsfall då överföringen kan behöva lite längre tid än vanligt för att nå mottagaren:

• Vissa banker och betalningssystem behandlar inte överföringar under veckoslut och bankhelgdagar
  • Vissa banker kan ta längre tid på sig för att behandla överföringar
  • De flesta banker kan inte behandla överföringar med felaktiga mottagaruppgifter, t.ex. felskrivna kontonummer eller IBAN-nummer
  • Alla banker och betalningstjänsteleverantörer måste köra kontroller på dina betalningar för att följa regelverken, vilket kan orsaka förseningar

Om du vill kontrollera status på en överföring du gjort från ditt Revolut-konto, så är det bästa sättet att kolla direkt med mottagaren om hen har fått den. Kolla upp följande:

• Din överföring stämmer med kontouppgifterna
  • Valutan för din överföring stämmer med valutan på mottagarens konto
  • Pengarna har inte returnerats till dig

Det är också möjligt att den mottagande banken fått överföringen, men har fått problem med att behandla den till mottagarens konto. Du kan hjälpa till att skynda på processen genom att ge mottagaren överföringsbekräftelsen för din överföring, som finns i din Revolut-app, och som innehåller användbar information så att den mottagande banken kan spåra upp överföringen.

• 1. Gå till sidan för ditt Revolut-konto
  • 2. Hitta den relevanta överföringen
  • 3. Klicka på ”Bekräftelse” för att hämta PDF-dokumentet
  • 4. Skicka PDF:en till mottagarens bank

Om din överföring returneras till oss av den mottagande banken, ser vi till att returnera den till ditt konto.