Hur kan jag ta emot en kontantpresent eller ett presentkort?

Presenter kan skickas till en Revolut-användare eller till en person som inte har något Revolut-konto. Icke-Revolut-användare kan dock bara hämta ut presenterna om de öppnar ett Revolut-konto. När någon skickar dig en present får du ett meddelande om det i vilket fall.

För närvarande går det inte att skicka presenter till ett Junior-konto.

Om du redan har ett Revolut-konto kommer du att få ett push-meddelande och ett meddelande i inkorgen. Tryck på meddelandet för att se det personliga gåvoomslaget.

För att öppna gåvan behöver du bara öppna gåvoomslaget och trycka på ”Lös in gåva”. Du kan också se gåvan genom att gå till avsnittet Gåvor på fliken Marknadsplats (fliken Min hubb från appversion 8.0) och transaktionslistan på startsidan.

För presentkort ser du detaljerna och hur du löser in dem. Du får alltid möjligheten att säga tack för presenten.

Om du inte har något Revolut-konto ännu blir du meddelad via antingen ett SMS eller e-post, beroende på vilken information avsändaren har angett. I aviseringen finns steg där du får hjälp att hämta appen. När den väl är nedladdad kan du få tillgång till den oöppnade presenten under avsnittet Gåvor.

Vad händer om mottagaren inte öppnar Revolut-kontot för att få ut kontantpresenten?

Om mottagaren inte öppnar ett Revolut-konto kan avsändaren upphäva kontantpresenten, och då återställs beloppet automatiskt tillbaka till saldot. För att upphäva kontantpresenten väljer du den bara i listan Transaktioner och trycker på Avbryt.

Om en kontantpresent inte upphävdes och inte hämtades ut av mottagaren, upphör den efter 6 månader, och då återgår pengarna till avsändarens saldo.