Jag kan inte göra kontaktlösa betalningar

Kontrollera följande om den kontaktlösa betalningen avvisades:

• Kortet hade redan använts med chip och PIN innan den kontaktlösa betalningen genomfördes
    Om du inte har betalat i butik tidigare, eller om du precis har fått ditt nya Revolut-kort, måste du göra en betalning med chip och PIN-kod för att aktivera funktionen för kontaktlösa betalningar.
  • Kontaktlösa betalningar är aktiverade i kortets säkerhetsinställningar
    Du kan kontrollera om kontaktlösa betalningar är aktiverade för ett specifikt kort genom att välja alternativet ”PIN och säkerhet”
  • Gränsen för kontaktlösa betalningar behöver inte återställas för det här kortet
    Om du betalar i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet och inte har använt chip och PIN på ett tag, så är det möjligt att du har överskridit gränserna för kontaktlös betalning.
    Du kan återställa den genom att antingen gå till ”PIN-kod och säkerhet” -> Återställ gränsen för kontaktlösa betalningar, eller genom att genomföra en transaktion med chip och PIN. Efter det kommer du att kunna fortsätta använda kontaktlöst till nästa gång det behövs återställning.
  • Kontaktlösa betalningar fungerar på andra betalningsterminaler
    Dubbelkolla att den terminal där du betalar har stöd för kontaktlösa betalningar. -betalningar kan också avvisas på grund av anslutningsproblem.

Om ditt fysiska kort är skadat eller utslitet kan du beställa ett ersättningskort. Beräknat leveransdatum anges så fort du har beställt det nya kortet.