Varför har min kortbetalning avvisats?

Några av de vanligaste orsakerna som leder till att ditt Revolut-kort avvisas är: ogiltiga kortuppgifter (PIN-kod, utgångsdatum eller CVV-kod), för många felaktiga PIN- eller CVV-koder, vissa betalningstyper (svepa, kontaktlöst) är inaktiverade i säkerhetsinställningarna, problem med 3DS-verifiering för betalningar online, samt transaktioner som avvisades av vårt automatiska säkerhetssystem.

Välj alternativet PIN och säkerhet under avsnittet Kort i appen eller på vår webbplats för att ändra säkerhetsinställningar för kort och ta bort spärren på grund av för många felaktiga PIN- eller CVV-koder.

Du kan använda ett virtuellt kort direkt när du har tagit bort spärren för CVV-koden. Du behöver dock aktivera ett fysiskt kort genom att göra en betalning med chip och PIN när PIN- eller CVV-koden har återställts.

Välj alternativet Visa kortuppgifter som dyker upp när du trycker på ett kort för att se de fullständiga kortuppgifterna.

Kontrollera att kortet inte har spärrats av misstag eller har anmälts som borttappat eller stulet. Ett kort som är anmält som borttappat eller stulet kan länkas till Revolut-kontot igen i appen, om du hittar kortet.

Fyll i vårt återbetalningsformulär online om transaktionen avvisades men betalningen visas som slutförd. Pengarna bör krediteras till ditt konto automatiskt om transaktionen är väntande. Vänta åtta dagar från det att du gjorde betalningen innan du skickar in formuläret.

Vårt team bör återkomma inom ett par arbetsdagar med en uppdatering och information om hur lång tid det tar att lösa problemet.

Läs den här artikeln om betalningen avvisades men inte syns i transaktionshistoriken.