Återbetalningen visas inte på mitt kontoutdrag

En återbetalning tar normalt fem arbetsdagar från att den skickades av handlaren. Vissa återbetalningar kan dock ta upp till 15 arbetsdagar beroende på handlarens betalningssystem.

Det finns ett par saker som du kan göra om återbetalningen inte är framme inom den tidsramen:

1. Kontrollera saldot på de relevanta valutakontona

Som ett exempel kan en betalning som ursprungligen var i USD ha debiterats till ditt EUR-konto. När du väntar på en återbetalning ska du därför alltid kontrollera både ditt EUR- och USD-konto.

För att se saldot för konton i andra valutor kan du gå till Hem → Konton → välja valutan genom att trycka på en nedåtpekande pil intill saldot.

2. Återkallande av en transaktion

Handlare har två alternativ för att återbetala din pengar:

• slutföra den ursprungliga transaktionen och sedan återbetala pengar som en separat transaktion,
  • avbryta den ursprungliga transaktionen och släppa tillbaka pengar till ditt konto eller

se till att kolla den ursprungliga betalningen om handlaren använde någon av de här metoderna för att återbetala din pengar.

3. Kolla med handlaren

Handlare gör misstag ibland – kolla att de använder korrekt kort och utgångsdatum.

4. Sista utväg: inled en tvist

Om allt du har försökt inte fungerar eller om handlaren vägrar att behandla en giltigt återbetalningsbegäran, är det möjligt att inleda en formell tvist genom att fylla i återbetalningsformuläret. Vi behöver ett inköpsbevis och bevis på att du har försökt att lösa problemet med handlaren, innan vi kan slutföra återbetalningsprocessen.