Hur för jag över pengar till mitt Revolut-konto från ett annat bankkonto?

Du kan använda ditt Revolut-konto för att ta emot överföringar från andra bankkonton. Ditt Revolut-konto innehar flera valutor och alla underordnade valutakonton har unika kontouppgifter för att ta emot överföringar.

För vissa valutor har du två typer av kontouppgifter:

• inhemska (lokala), när den utfärdande och den mottagande banken är i samma land eller område och överföringarna går genom ett lokalt överföringsnätverk
  • internationella (gränsöverskridande), där överföringarna främst går genom SWIFT-nätverket.

Du kan hitta dina kontouppgifter för lokala överföringar och SWIFT-överföringar (gränsöverskridande) för alla valutor i avsnittet Kontouppgifter i Revolut-appen. Om en valuta inte har några lokala kontouppgifter är det bara SWIFT-uppgifterna som är tillgängliga. Vi jobbar hårt på att utöka de lokala möjligheterna framöver!

Använd lokala kontouppgifter när det är möjligt eftersom lokala överföringar går snabbare och är billigare (eller gratis) jämfört med SWIFT-överföringar. Använd även kontouppgifterna som är specifika för valutan du vill skicka.

Sätta in GBP: Använd ditt lokala kontonummer och clearingnummer för att ta emot Faster Payments-, CHAPS- eller BACS-överföringar från bankkonton inom Storbritannien. Använd ditt IBAN-nummer och din BIC-kod (SWIFT) för att ta emot internationella SWIFT-överföringar från bankkonton utanför Storbritannien.

Sätta in EUR: Använd ditt lokala IBAN och BIC för att ta emot SEPA-överföringar från bankkonton inom SEPA-området. Använd ditt IBAN-nummer och din BIC-kod (SWIFT) för att ta emot internationella SWIFT-överföringar från bankkonton utanför SEPA-området.

Sätta in andra valutor: Använd ditt IBAN-nummer och din BIC-kod, som du hittar under fliken SWIFT i Revolut-appen, för den specifika valutan du vill ta emot.

När du initierar en överföring till ditt Revolut-konto ska du se till att kontouppgifterna överensstämmer med de som står i Revolut-appen. En kombination av lokala kontouppgifter och SWIFT-uppgifter eller felaktiga uppgifter gör att avsändaren får tillbaka överföringen.

Om du läser den här artikeln från din Revolut-app kan du trycka på Göra en inkommande överföring nedan för att börja chatta med vårt supportteam.