Hva om jeg ikke kjenner mottakerens kontoopplysninger?

Hvis du ikke vet mottakerens bankkontoopplysninger, kan du sende en betalingskobling via Revolut-appen, slik at mottakeren kan angi sine egne bankopplysninger.

Identitetsverifisering må sendes til kontoen din for at funksjonen skal være tilgjengelig.

Gå til «Betalinger»-fanen, klikk på «+ overføring» i appen, velg kontakten du vil overføre penger til og legg til beløpet du vil sende. Du kan velge en av de 31 valutaene vi støtter for overføringer.

Når du trykker på «Send» og bekrefter transaksjonen ved å skrive inn passkoden din, vil appen generere en betalingskobling som du deretter kan kopiere og sende til kontakten din via e-post, WhatsApp osv. Du kan også velge å sende dem betalingskoblingen automatisk i en SMS.

Mottakeren har da 24 timer på seg til å samle inn pengene ved å klikke på koblingen og skrive inn kontoopplysningene sine.

Pengene tilbakeføres til din Revolut-konto hvis de ikke blir samlet inn innen 24 timer. Du kan kansellere overføringen hvis mottakeren ikke har godtatt den ved å klikke på transaksjonen i Revolut-lommeboken og velge Kanseller. Der har du også muligheten til å dele koblingen en gang til.

Du kan også opprette en betalingskobling for noen som ikke er en av kontaktene dine. Gå til fanen Betalinger, klikk på «...» (ved siden av «+ overføring») og velg «Send via kobling».