Refusjonen vises ikke på utskriften min

Det tar normalt fem virkedager før refusjonen kommer inn på kontoen din. Det kan imidlertid ta lengre tid, avhengig av hvilket betalingssystem selgeren bruker. Vær forberedt på at det kan ta opptil 15 virkedager før refusjonen utstedes.

Har du ikke mottatt refusjonen etter denne tidsrammen?

1. Kontroller saldoen på de aktuelle bankkontoene

For eksempel kan en betaling som opprinnelig var i USD, blitt kreditert EUR-kontoen din. Derfor må du alltid sjekke både EUR- og USD-kontoene dine når du forventer å motta refusjoner.

For å se saldoen til andre valutakontoer, gå til Hjem → Kontoer → velg valuta ved å trykke på nedoverpilen ved siden av saldoen.

2. Refusjoner kontra tilbakeføring

Hvis betalingen som skal refunderes vises som ventende i appen, sjekk med selgeren om de har frigitt den opprinnelige ventende betalingen eller utstedt refusjonen som en separat transaksjon.

Hvis den ventende betalingen er frigitt (den opprinnelige transaksjonen blir tilbakeført), vil du ikke se dette som en egen transaksjon, men midlene vil bli kreditert saldoen din. Du kan alltid sjekke dette på transaksjonsutskriften ved å gå til Kontoer → tre prikker → Utskrift.

3. Kontakt selgeren og be om dokumentasjonen

En selger bør sjekke om de faktisk har sendt refusjonen med kortopplysningene dine. Du kan be om kvittering på refusjonen og oppgi den i chatten i appen.

4. Bestride betalingen med hjelp fra teamet vårt

Som en siste utvei ber vi om at du fyller ut vårt tilbakeføringsskjema slik at teamet vårt kan hjelpe deg. For å fullføre tilbakeføringen trenger vi kjøpsbeviset ditt og bevis på at du har forsøkt å løse problemet med selgeren.

Jeg kan se refusjonen på kontoen min, men den vises som ventende

En ventende refusjon betyr at vi har mottatt informasjon om at selgeren vil sende en refusjon, men at midlene ennå ikke er mottatt. Refusjonen vil bli kreditert kontoen din så snart vi har mottatt midlene.

Sørg for at du ikke forveksler refusjoner fra selgere med:

1. En avvist opprinnelig betaling – men transaksjonen er ventende eller fullført

Hvis transaksjonen ble avvist av kortterminalen (ved betaling i butikk eller minibankuttak) eller på nett, men fremdeles vises som ventende i appen, må du vente til den angitte tidsrammen for autorisering har utløpt – midlene vil frigis automatisk.

Hvis en avvist betaling ble fullført i appen, ber vi om at du fyller ut vårt tilbakeføringsskjema.

2. Refusjon for et Revolut-produkt

Hvis din forespørsel gjelder refusjon for et av Revolut-produktene, for eksempel et gebyr for en plan, fraktgebyr for kortlevering, loungetilgang eller forsikringsgebyr, ber vi om at du chatter med oss.