Hvordan overfører jeg penger til Revolut-kontoen min fra en annen bankkonto?

Det finnes vanligvis to typer overføringsavregning – innenlands (ofte kalt lokal) der avsender- og mottakerbankene befinner seg i samme land, og internasjonal (ofte kalt grensekryssende) hovedsakelig behandlet via SWIFT-nettverk og som ofte involverer valutakonvertering av mellombanker.

Du finner lokale og internasjonale overføringsdetaljer i Hjem > Kontoer-fanen i appen. Deretter velger du valutaen du vil legge til i Revolut-kontoen din fra nedtrekkslisten, trykk på «…» ved siden av «Send» og velg «Detaljer».

Sørg for at du velger riktig valuta i appen, da overføringen kanskje ikke kommer frem hvis den er i en annen valuta enn den som gjelder for Revolut-destinasjonskontoen.

Husk å legge til valutaen som bankkontoen din bruker for å unngå dårlige valutakurser belastet av banker. Hvis du for eksempel har en amerikansk bankkonto, sørg for å foreta en overføring i amerikanske dollar til din amerikanske Revolut-konto.

• Innsetting av GBP: Bruk dine unike lokale kontoopplysninger hvis du overfører fra en britisk bankkonto via Faster Payment, CHAP eller BAC. Ellers må du bruke det unike IBAN-nummeret som du finner under SWIFT-fanen.
  • Innsetting av EUR: Din unike IBAN, sammen med BIC, kan brukes til både en SEPA- og en SWIFT-overføring. Hvis du legger til penger fra en europeisk bankkonto, vil det mest sannsynlig være en SEPA-overføring. Hvis ikke vil det være en SWIFT-overføring, ellers vil ikke overføringen nå Revolut.
  • Innsetting av andre valutaer: Bruk din unike IBAN og Revolut BIC i SWIFT-fanen.

Generelt sett kan lokale overføringer mottas raskt, neste eller samme dag, eller til og med øyeblikkelig, mens internasjonale SWIFT-overføringer kan ta opptil fem virkedager. Ved overføring via SWIFT er det viktig å forvisse seg om at IBAN og BIC er riktig instruert som vist i appen. Samtidig bruk av lokale opplysninger og SWIFT-opplysninger for overføring av midlene vil føre til feil, og pengene vil gå tilbake til avsenderen uten å nå Revolut.

Vær oppmerksom på at vi for øyeblikket ikke støtter følgende ruter for innskudd ved overføring:

• USD-overføringer fra Barbados, Curaçao, Gibraltar, Jersey, Malta, Mauritius og Sint Maarten
  • EUR-overføringer fra Mauritius og Sint Maarten
  • CHF- og NOK-overføringer fra Malta

Finn ut mer om SWIFT- og SEPA-overføringer.