Categorieën van analyses beheren

Elke transactie in je Revolut-app wordt over het algemeen toegewezen aan een categorie.

Al je uitgaven worden gefilterd op categorieën waarin je uitgeeft, handelaren bij wie je uitgeeft en landen waarin je uitgeeft.

Om je transactiecategorie te wijzigen:

• Tik op de transactie die je wilt bewerken.
  • Scrol hieronder naar het gedeelte 'Categorie' en klik op de huidige categorie.
  • Selecteer een nieuwe categorie of maak een aangepaste categorie door te tikken op (+) in de rechterbovenhoek.
  • Kies of je soortgelijke transacties naar deze nieuwe categorie wilt overdragen.

Daarnaast kun je een transactie toewijzen aan een specifieke categorie door deze stappen te volgen:

1. Navigeer naar het gedeelte Analyse door op het grafiekpictogram rechtsboven op je 'Startpagina' te klikken.

2. Scrol naar beneden naar het uitgavenoverzicht en klik op 'Alles bekijken als de gewenste categorie niet wordt weergegeven als een van de top 3.

3. Klik op de gewenste categorie of maak een aangepaste categorie door te klikken op de knop '+ Categorie toevoegen' onderaan de lijst.

4. Klik op 'Transactie toevoegen' en selecteer de transactie waarvoor je de categorie wilt wijzigen.

5. Klik op 'Alleen deze transactie toevoegen' of 'Alles van deze handelaar toevoegen' voor het geval je de categorie voor alle transacties van die handelaar wilt wijzigen

Aangepaste categorieën kunnen naar wens worden bewerkt en verwijderd. De standaard basiscategorieën die je vanaf het begin hebt, kunnen echter niet worden bewerkt of verwijderd.