Laatste deposito mislukt vanwege probleem met 3DS-verificatie

Wat is 3DS-verificatie?

Wanneer je een opwaardering uitvoert, kun je mogelijk een bericht van de bank van je kaartuitgever ontvangen met de vraag om de transactie toe te staan. Als de verificatie mislukt, kan je bank het stortingsverzoek weigeren.

Hoe herken ik een probleem met 3DS?

Je kunt dit zien als de verificatiepagina niet goed wordt geladen. Dit resulteert in een lege pagina of een fout.

Wat kan ik doen?

• Controleer of 3DS is ingeschakeld voor je kaart

3DS is voor sommige kaarten niet standaard ingeschakeld. Je kunt dit in de app van je bank wijzigen of je kunt contact opnemen met de bank.

• Controleer of je een stabiele internetverbinding hebt

Een zwakke verbinding kan er een time-out op de 3DS-pagina veroorzaken, waardoor het gebruik wordt beperkt. Als je een mobiel netwerk gebruikt, probeer dan naar wifi over te schakelen.

• Probeer op te waarderen vanaf een ander apparaat

Sommige apparaten ondervinden mogelijk problemen bij het openen van de 3DS-pagina in de browser of in een app van een externe partij. Factoren zoals oude OS-versies en apparaten met aangepaste ROM's kunnen een zeer grote invloed hebben op de stabiliteit van het apparaat.

Als het probleem blijft bestaan, neem dan rechtstreeks contact op met de afdeling Kaartbetalingen van je bank. 3D Secure-verificatie is een veiligheidskenmerk aan de kant van je kaartuitgever, wij hebben daarom geen controle over dit proces.

Als alternatief kun je proberen om dezelfde kaart op te waarderen met Google Pay/Apple Pay of via een bankoverschrijving.