Wat kan ik doen als ik de rekeninggegevens van de ontvanger niet weet?

Als je de bankrekeninggegevens van de ontvanger niet weet, kun je via de Revolut-app een betalingskoppeling sturen zodat de ontvanger zelf de bankgegevens kan invullen.

Ga naar het tabblad 'Betalingen', tik op '+ Overboeken' in de app en selecteer de contactpersoon aan wie je geld wilt overmaken en vul het bedrag in. Je kunt kiezen uit een van onze 31 ondersteunde valuta's voor overschrijvingen.

Wanneer je op 'Verzenden' tikt en de transactie bevestigt door je wachtwoordcode in te voeren, genereert de app een betalingskoppeling die je naar je contactpersoon kunt sturen via e-mail, WhatsApp, enzovoort. Je kunt er ook voor kiezen de betalingskoppeling automatisch per sms te versturen. De ontvanger heeft dan 24 uur om het geld te innen door op de koppeling te klikken en zijn/haar bankgegevens in te vullen.

De middelen worden op je Revolut-rekening teruggestort als deze niet binnen 24 uur worden geïnd. Als de ontvanger de overschrijving niet heeft geaccepteerd, kun je deze annuleren door in je Revolut-wallet op de transactie te klikken en 'Annuleren' te selecteren. Je hebt daar ook de optie om de koppeling nog een keer te delen.

Ook kun je een betalingskoppeling aanmaken voor iemand die niet in je contactpersonen staat. Ga naar het tabblad Betalingen, klik op '...' (naast '+ overschrijving') en selecteer 'Versturen via koppeling'.