Waarom is mijn online betaling geweigerd?

Als je online betaling is geweigerd, controleer dan de specifieke transactie in de app om de exacte reden te bepalen.

De meest voorkomende redenen voor het falen van online betalingen worden hieronder vermeld:

1. Online transacties zijn uitgeschakeld

Je kunt c'ntroleren of online betalingen zijn ingeschakeld voor een specifieke kaart door erop te tikken en 'PIN en Beveiliging' te kiezen.

2. Factuuradres niet correct ingevoerd

Sommige websites vragen om een factuuradres als onderdeel van het betalingsproces - zorg er altijd voor dat je dit precies invoert zoals het wordt weergegeven in de Revolut-app.

3. Betaling niet bevestigd in de app

Voor sommige betalingen kan de handelaar je vragen om de betaling te bevestigen in de Revolut-app, en krijg je een pushmelding op je apparaat van ons. Open gewoon je Revolut-app en klik op 'Doorgaan'.

Als je problemen ondervindt met de betalingsverificatie, probeer dan de Revolut-app te sluiten en opnieuw te openen en probeer het opnieuw. Als het transactiebedrag hoger is dan € 250 (of het equivalent in een andere valuta) en de handelaar deze extra betalingsbevestiging niet initieert, kan het onder een categorie betalingen vallen die wij volgens de Europese betalingsregelgeving moeten weigeren.

Helaas kan alleen de handelaarswebsite 3DS activeren, dus het is aan hen om dit op te lossen.

Als je transactie aan deze criteria voldoet, kun je proberen je winkelwagen indien mogelijk op te splitsen in kleinere betalingen.

Lees hier meer over deze verordening.

Als de transactie is geweigerd, maar de betaling als voltooid wordt weergegeven, vul dan ons online formulier voor terugvordering in.