Waarom is mijn kaartbetaling geweigerd?

Enkele van de meest voorkomende redenen waarom je Revolut-kaart wordt geweigerd zijn: het invoeren van onjuiste kaartgegevens (PIN, vervaldatum of CVC), weigeringen als gevolg van het overschrijden van PIN-/CVV-pogingen, bepaalde betalingstypes (kaart doorhalen, contactloos betalen) die gedeactiveerd zijn in je beveiligingsinstellingen, problemen met 3DS-verificatie voor online betalingen, evenals transacties die worden geweigerd door ons geautomatiseerde beveiligingssysteem.

Voor het wijzigen van de beveiligingsinstellingen van de kaart en het deblokkeren van PIN-/CVV-pogingen, kies je de optie PIN en Beveiliging in het gedeelte 'Kaarten' in de app of op onze website.

Na het deblokkeren van CVV kunnen virtuele kaarten onmiddellijk worden gebruikt, terwijl fysieke kaarten na het resetten van de pincode of CVV moeten worden geactiveerd door een betaling te doen met chip en pin.

Je volledige kaartgegevens kunnen worden gecontroleerd door de optie 'Kaartgegevens tonen' te selecteren. Deze optie verschijnt wanneer je op de kaart tikt.

Zorg ervoor dat je kaart niet per ongeluk geblokkeerd is of als verloren of gestolen is gemeld. Als je kwijtgeraakte of gestolen kaart wordt teruggevonden, kan deze in de app opnieuw worden gekoppeld aan je Revolut-rekening.

Als de transactie is geweigerd, maar de betaling als voltooid wordt weergegeven, vul dan ons online formulier voor terugvordering in. Als de transactie nog in behandeling is, wordt het geld automatisch teruggestort op je rekening. Wacht alsjeblieft 8 dagen vanaf het moment dat de betaling is gedaan voordat je het formulier indient.

Ons team zal binnen enkele werkdagen contact met je opnemen met een update en informatie over het geschatte tijdsbestek voor een oplossing.

Als een betaling is geweigerd maar niet zichtbaar is in je transactielijst', raadpleeg dan dit artikel.