Wat kan ik doen als ik de rekeninggegevens van de ontvanger niet weet?

Als je de bankrekeninggegevens van de ontvanger niet weet, kun je via de Revolut-app een betalingskoppeling sturen zodat de ontvanger zelf de bankgegevens kan invullen.

Identiteitsverificatie moet worden uitgevoerd voor je rekening om de functie beschikbaar te maken.

Ga naar het tabblad 'Betalingen' in de app, klik op 'Verzenden' en selecteer het contact waarnaar je geld wilt overschrijven. Voeg vervolgens het bedrag toe dat je wilt verzenden. Je kunt een van de 31 valuta's kiezen die wij ondersteunen voor overschrijvingen.

Wanneer je op 'Verzenden' tikt en de transactie bevestigt door je wachtwoord in te voeren, genereert de app een betalingslink die je vervolgens via e-mail, WhatsApp, enzovoort, kunt kopiëren en naar je contactpersoon kunt verzenden. Je kunt er ook voor kiezen om ze automatisch de betalingslink te sms'en.

De ontvanger heeft dan 7 dagen de tijd om het geld te innen door op de link te klikken en zijn/haar rekeninggegevens in te voeren.

Het geld wordt teruggestort op je Revolut-rekening als het niet binnen 7 dagen wordt geïnd. Je kunt de overdracht annuleren als de ontvanger deze niet heeft geaccepteerd door op de transactie in je Revolut portemonnee te klikken en 'Annuleren' te selecteren. Daar heb je ook de mogelijkheid om de link nog een keer te delen.

Je kunt ook een betalingslink maken voor iemand die niet in je contactpersonen staat. Ga naar het tabblad 'Betalingen', klik op '+ Nieuw' en kies de link 'Betalingskoppeling maken'.