Kan ik mijn klanten facturen sturen?

Kortweg: ja, dat is mogelijk.

Je kunt nu een factuur naar je klant sturen om uit te leggen hoeveel geld zij je verschuldigd zijn voor diensten of producten die je hen hebt geleverd. Een factuur is een officiële manier om bij te houden hoeveel geld de klant je verschuldigd is. Het is ook een eenvoudige manier voor de klant om te weten hoeveel hij/zij je moet betalen.

Deze functie is beschikbaar voor alle Revolut Business-klanten. Je kunt facturen uitgeven in een van de volgende 14 valuta's: EUR, GBP, USD, CAD, CHF, JPY, AUD, HKD, SEK, DKK, NOK, NZD, PLN en ZAR.

Om een factuur naar een van je klanten te sturen:

• Klik op het tabblad 'Facturen' in het hoofdmenu van je Revolut Business-rekening, of ga naar het tabblad 'Marktplaats' en klik op de app 'Facturen'
  • Klik op de knop 'Nieuwe factuur' bovenaan het scherm
  • Voeg de klant toe of selecteer de klant waarnaar je de factuur wilt verzenden
  • Kies de relevante valuta, voeg de item(s) toe waar de facturering betrekking op heeft en klik op 'doorgaan'
  • Controleer je factuur
  • Als alles klopt, verzend de factuur dan door op 'verzenden' te klikken en je bent klaar!

Je kunt ook onbetaalde facturen bewerken − dit omvat facturen die achterstallig, verzonden of onvolledig zijn.

Alle verplichte velden zijn aanwezig, zoals algemene factuurgegevens, leveranciersgegevens, klantgegevens, btw-gerelateerd, extra informatie indien vereist.