Как можем да ви помогнем?

Мога ли да направя нещо, за да избегна появяването на дублиращи се трансакции в сметката ми в Xero?

Не. Ние ще следим всички разходи, които вече сме експортирали в Xero, и няма да ги експортираме повторно дори ако дезактивирате и след това активирате отново функцията. Ако редактирате разход в Revolut, който вече е експортиран, ние ще актуализираме записа в Xero. Ако изтриете разход в Xero, след което го експортирате отново от Revolut, ние ще го експортираме отново в Xero.

Свързани статии